Zajíc pečený |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny1 zaječí zadek1 velká cibule 100 g másla nebo tuku 60-80 g slaniny 6 kuliček pepře 1 lžička hladké mouky (nebo 1/4 l smetany a 1 lžíce hrubé mouky) sůl PostupZajíce opláchneme a hustě prošpikujeme proužky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit, přidáme máslo a na něm osmahneme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Položíme na ni zajíce, opečeme po obou stranách a pak teprve podlijeme. Upečeme ho nejdříve na spodní straně dočervena a pak na hřbetě. Hotového naporcujeme a šťávu zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou do hladka ve vodě nebo hrubou moukou rozkvedlanou ve smetaně.Přílohy: knedlíky, opečené brambory |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |