Srnčí stehno na víně |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny600 g srnčího masa50 g uzené slaniny sůl 2 lžíce tuku 200 g kořenové zeleniny 1 dl horké vody vývar 1 středně velká cibule cukr 1 lžíce octa bobkový list celý černý pepř nové koření jalovec badyám kolečko citrónu 2 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíce mouky 3 lžíce brusinkového kompotu 1 dl červeného vína citrónová šťáva PostupOpláchnuté maso vykostíme, odblaníme, prošpikujeme proužky slaniny a osolíme. Na rozehřátém tuku z každé strany osmahneme a vyjmeme. Do vypečeného tuku vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu a nakrájenou cibuli, osmažíme, přidáme cukr, necháme ho zkaramelizovat a přilejeme horkou vodu. Vložíme opečené maso, pokapeme octem, přidáme koření, citrón, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkým vývarem a občas promícháme. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Šťávu poprášíme moukou, osmažíme, podle potřeby rozředíme a povaříme. Odstavíme a necháme částečně vychladnout, propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme (v tom případě napřed vyndáme koření, citrón a bobkový list). Přidáme brusinkový kompot, červené víno a dochutíme. Připravené porce na míse přelejeme šťávou a ozdobíme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |