Rolka z divočáka |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)500 g kančí kýty nebo plecka 100 g anglické slaniny 100 g eidamu v plátcích 100 g šunky 500 ml bílého vína 2 vetší cibule 2 stroužky česneku špetka tymiánu 2 bobkové listy nové koření celý pepř želatina šťáva z 1/2 citrónu sůl, mletý pepř petrželka nebo kopr na ozdobu PostupKančí maso omyjeme, osušíme a rozkrojíme na plát. Rozklepeme ho, osolíme a opepříme. Na maso naskládáme plátky slaniny, na ni plátky sýra a šunky. Plát pevně srolujeme a svážeme nití nebo provázkem. Roládu dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme při 130.C asi 25 minut (podle velikosti - uvnitř by měla zůstat růžová). Do kastrůlku dáme 1 litr vody a víno, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, oloupaný nasekaný česnek a všechno koření. Krátce povaříme, do ještě horkého nálevu vložíme upečenou rolku a necháme asi 1 hodinu odležet. Pak ji vyndáme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme na 20 minut do studené vody a necháme nabobtnat. Ve vodní lázni ji rozpustíme a nalijeme do horkého procezeného nálevu. Nálev s želatinou už nevaříme! Aspik podle chuti osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. Rolku nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme na talíře a potřeme aspikem. Zbylý aspik necháme ztuhnout, pak ho nasekáme na malé kostičky. Jednotlivé porce zdobíme aspikovými kostičkami a petrželkou nebo koprem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |