Jelení kýta na sardeli |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny/pro 4 osoby)600 g jelení kýty 100 g libové anglické slaniny mleté divoké koření 3 lžíce oleje 2-3 utřené sardelové řezy nebo očka 1 cibule 2 lžíce másla sůl 1 lžíce hladké mouky 300 ml vývaru nebo vody PostupSlaninu nakrájíme na proužky a obalíme v divokém koření. Kýtu omyjeme, osušíme čistou utěrkou a protkneme slaninou. Olej nalijeme do hlubší pánve, necháme ho rozehřát a na něm ze všech stran opečeme kýtu. Pak ji přendáme do kastrůlku, přidáme sardelové řezy, na plátky nakrájenou oloupanou cibuli, přelijeme máslem,k osolíme a okořeníme divokým kořením. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a podlijeme vývarem nebo vodou. Šťávu provaříme a přecedíme. Při podávání maso nakrájíme na plátky, naskládáme na talíř, podlijeme šťávou a ihñed podáváme. Ke každé porci můžeme přidat 1-3 sardelová očka.Příloha: vařené nebo opečené brambory. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |