Nadívaný bažant |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny1 větší bažant3 žemle 200 ml vlažného mléka 3 vejce špetka muškátového květu 100 g vepřových jater 50 g slaniny 30 g másla 200 ml červeného vína 1 lžíce hladké mouky několik kuliček jalovce petrželka sůl PostupBažanta očistíme, omyjeme a zvenku i zevnitř osolíme. Žemle nakrájíme na menší kostičky, dáme do mísy a zalijeme vlažným mlékem. Rozmačkáme je vidličkou, přidáme vejce, sůl a muškátový květ. Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Vmícháme je do násivky, kterou naplníme bažanta. Bažanta svážeme aa položíme do pekáče, obložíme ho plátky slaniny, polijeme rozpuštěným máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme červeným vínem. Hotového bažanta vyndáme z pekáče, výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme kuličky jalovce. Šťávu dobře provaříme a pak přecedíme. Bažanta naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou. Zdobíme petrželkou.Příloha: červené zelí a bramborový knedlík nebop vařené brambory. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |