Vepřové řízky s pomerančovou štávou PDF Tisk
( 5 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

4 vepřové řízky z kýty nebo kotlety
1 lžíce provensálského koření
1 chemicky neošetřený pomeranč
1 cibule
3 stroužky česneku
1/8 l hovězího vývaru
200 ml smetany
1 lžička Solamylu
sůl, pepř
olej na smažení

Postup

Omyté a osušené řízky naklepeme, nastrouháme na ně kůru z pomeranče, přelijeme vymačkanou pomerančovou šťávou a necháme marinovat do druhého dne. Pak oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je na plátky a orestujeme v pekáčku na oleji. Přidáme řízky s marinádou, osolíme, opepříme, okořeníme a vložíme do středu teplé trouby. Za občasného podlití vývarem upečeme doměkka. Hotové řízky vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku přilijeme smetanu rozmíchanou se Solamylem a krátce povaříme.
Podáváme s rýží.