Vepřové řízky s pomerančovou štávou |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny4 vepřové řízky z kýty nebo kotlety1 lžíce provensálského koření 1 chemicky neošetřený pomeranč 1 cibule 3 stroužky česneku 1/8 l hovězího vývaru 200 ml smetany 1 lžička Solamylu sůl, pepř olej na smažení PostupOmyté a osušené řízky naklepeme, nastrouháme na ně kůru z pomeranče, přelijeme vymačkanou pomerančovou šťávou a necháme marinovat do druhého dne. Pak oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je na plátky a orestujeme v pekáčku na oleji. Přidáme řízky s marinádou, osolíme, opepříme, okořeníme a vložíme do středu teplé trouby. Za občasného podlití vývarem upečeme doměkka. Hotové řízky vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku přilijeme smetanu rozmíchanou se Solamylem a krátce povaříme.Podáváme s rýží. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |