Pečeně na paprice |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny600 g vepřové nebo telecí pečeně1 lžíce hladké mouky 2 červené papriky 50 g másla nebo margarínu 1 lžíčka mleté papriky trocha sušené majoránky 100 g cibule 125 g smetany na šlehání 400 ml masového vývaru (instant) nebo vody PostupPečeni ostrým nožem očistíme od blan, žilek a nakrájíme na nudličky. Do sítka dáme mouku a poprášíme jí pečeni. Papriku opláchneme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou papriku a dusíme 5 minut. Potom přidáme pečínku a za stálého míchání smažíme z každé strany. Přidáme mletou papriku, majoránku a nakonec osolíme. Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a přimícháme k pečínce. Smetanu smícháme s masovým vývarem. Omáčku nalijeme na pánev, necháme přejít varem, vaříme ještě 5 minut, podle potřeby dochutíme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |