Pálivá pochoutka s houbami |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny500 g hovězího nebo vepřového masa500 g cibule 4 lžíce sójové omáčky 3 kapky tabasca nebo trocha chilli prášku 4 lžíce sladkého vína 1 pórek 1 červená paprika 1 zelená paprika 125 ml masového vývaru (instant) 2 lžíce oleje 300 g mraženého hrášku 200 g kuřátek, lišek nebo žampionů PostupMaso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, potom na nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Sójovou omáčku, víno a tabasco promícháme. Přidáme maso, cibuli, promícháme a přikryté necháme odležet 30 minut. Pórek rozřízneme, nakrájíme na široké nudličky, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Papriku opláchneme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Nálev smícháme v hrnci s vývarem, který jsme připravili podle návodu na obalu a necháme převařit. Mezitím na velké pánvi ohřejeme olej a maso za stálého míchání z každé strany osmažíme. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Vývar přilijeme na pánev k masu. Přidáme pórek, papriku a hrášek. Přikryté vaříme několik minut. Mezitím očistíme houby, nakrájíme, přimícháme k masu, podle potřeby dochutíme a vše uvaříme doměkka.Doporučujeme podávat s vařenými brambory s máslem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |