Pálivá pochoutka s houbami PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

500 g hovězího nebo vepřového masa
500 g cibule
4 lžíce sójové omáčky
3 kapky tabasca nebo trocha chilli prášku
4 lžíce sladkého vína
1 pórek
1 červená paprika
1 zelená paprika
125 ml masového vývaru (instant)
2 lžíce oleje
300 g mraženého hrášku
200 g kuřátek, lišek nebo žampionů

Postup

Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, potom na nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Sójovou omáčku, víno a tabasco promícháme. Přidáme maso, cibuli, promícháme a přikryté necháme odležet 30 minut. Pórek rozřízneme, nakrájíme na široké nudličky, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Papriku opláchneme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Nálev smícháme v hrnci s vývarem, který jsme připravili podle návodu na obalu a necháme převařit. Mezitím na velké pánvi ohřejeme olej a maso za stálého míchání z každé strany osmažíme. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Vývar přilijeme na pánev k masu. Přidáme pórek, papriku a hrášek. Přikryté vaříme několik minut. Mezitím očistíme houby, nakrájíme, přimícháme k masu, podle potřeby dochutíme a vše uvaříme doměkka.
Doporučujeme podávat s vařenými brambory s máslem.