Masové ražniči s pikantní omáčkou |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)600 g vepřového masa 150 g uzeného bůčku nebo slaniny 3 cibule 1 červená paprika 1 zelená paprika 1/2 lžičky mletého pepře 5 lžic oleje sůl na omáčku: 50 g majonézy 3 lžíce kečupu 2 lžíce sladké papriky 2 kapky tabasca 2 lžíce sójové omáčky 2 lžíce koňaku cukr sůl, pepř PostupMaso nakrájíme na 2-3 cm velké kostky, slaninu na centimetrové plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 1/2 cm. Papriky rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na třícentimetrové kousky. Maso a zeleninu promícháme s olejem a pepřem. Všechny přísady na omáčku dáme do misky, dobře rozmícháme a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Maso a zeleninu necháme krátce okapat. Napícháme střídavě na jehlu a grilujeme asi 7 minut při 175.C asi 6-7 cm od zdroje tepla. Špízem často otáčíme a maso potíráme olejem. Hotový špíz osolíme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |