Masové ražniči s pikantní omáčkou PDF Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
600 g vepřového masa
150 g uzeného bůčku nebo slaniny
3 cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
1/2 lžičky mletého pepře
5 lžic oleje
sůl

na omáčku:
50 g majonézy
3 lžíce kečupu
2 lžíce sladké papriky
2 kapky tabasca
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce koňaku
cukr
sůl, pepř

Postup

Maso nakrájíme na 2-3 cm velké kostky, slaninu na centimetrové plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 1/2 cm. Papriky rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na třícentimetrové kousky. Maso a zeleninu promícháme s olejem a pepřem. Všechny přísady na omáčku dáme do misky, dobře rozmícháme a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Maso a zeleninu necháme krátce okapat. Napícháme střídavě na jehlu a grilujeme asi 7 minut při 175.C asi 6-7 cm od zdroje tepla. Špízem často otáčíme a maso potíráme olejem. Hotový špíz osolíme.