Vepřové filety s jablky PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
400 g vepřového masa na minutky
1/4 lžičky pepře
2 lžíce oleje
150 g pórku
1 zelená paprika
500 g nakyslých jablek
2 lžíce másla
1 cibule
špetka cukru
sůl

Postup

Maso (nejlépe z vepřové pečeně) zbavíme všech tučných částí a nakrájíme na plátky silné 2 cm, opepříme a potřeme olejem. Pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Papriku rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jader a nakrájíme na nudličky. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Máslo rozpustíme za mírné teploty, přidáme zeleninu a jablka a 2 minuty mícháme, pak necháme 10 minut dusit. Ochutíme cukrem a solí. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pánev silně nahřejeme a za stálého obracení opečeme maso. Po 2 minutách teplotu snížíme a maso zvolna dopékáme. K masu přidáme cibuli a ještě 3 minuty společně dopečeme. Maso osolíme.
Příloha: vařené brambory, veka