Vepřové filety s jablky |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)400 g vepřového masa na minutky 1/4 lžičky pepře 2 lžíce oleje 150 g pórku 1 zelená paprika 500 g nakyslých jablek 2 lžíce másla 1 cibule špetka cukru sůl PostupMaso (nejlépe z vepřové pečeně) zbavíme všech tučných částí a nakrájíme na plátky silné 2 cm, opepříme a potřeme olejem. Pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Papriku rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jader a nakrájíme na nudličky. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Máslo rozpustíme za mírné teploty, přidáme zeleninu a jablka a 2 minuty mícháme, pak necháme 10 minut dusit. Ochutíme cukrem a solí. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pánev silně nahřejeme a za stálého obracení opečeme maso. Po 2 minutách teplotu snížíme a maso zvolna dopékáme. K masu přidáme cibuli a ještě 3 minuty společně dopečeme. Maso osolíme.Příloha: vařené brambory, veka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |