Kotlety s liškami |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 vepřové kotlety asi 2 cm silné 1/2 lžičky pepře 2 lžíce oleje 250 g lišek 2 lžíce másla 1 lžíce sójové omáčky 1/8 l smetany sůl petrželka PostupOkraje masa nařízneme, aby se při pečení nekroutilo a naklepeme. Opepříme a potřeme olejem. Houby očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Máslo rozpustíme na pánvi při střední teplotě a houby na něm asi 2 minuty restujeme. Osolíme je, opepříme, dáme do omáčníku (nebo do temomisky) a udržujeme v teple. Kotlety osolíme a na pánvi opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku za častého obracení. Hotové kotlety přendáme na nahřáté talíře. Vypečenou šťávu smícháme se sójovou omáčkou a smetanou a krátce povaříme. Přidáme houby a nasekanou petrželku.Příloha: krokety, bramborová kaše |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |