Kotlík s vepřovým masem |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)500 g vepřové kýty 2 lžíce sójové omáčky 2 lžíce oleje 2 cibule 1 jablko 1 červená paprika 250 ml bílého vína 2 lžíce sekané petrželky sůl, pepř tymián PostupMaso nakrájíma na kostky o straně cca 3 cm. Sójovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián. Promícháme s masem a necháme krátce odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi ji opečeme dozlatova, přidáme maso a za stálého míchání 2 minuty opékáme. Pak přilijeme víno a při mírné teplotě dusíme doměkka. Mezitím oloupeme jablko, zbavíme ho jádřince a nakrájíme na kostičky. Papriku rozčtvrtíme, zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Obojí přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla (paprika se nesmí rozvařit, jen změknout). Nakonec podle chuti osolíme, dobře promícháme a posypeme nasekanou petrželkou.Přílohy: dušená rýže Poznámka: maso můžeme připravit v tlakovém hrnci Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |