Vepřové ragú na pepři PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
600 g vepřového ramínka nebo plecka
1 bobkový list
1 lžička celého pepře
4 kuličky nového koření
1/8 l červeného vína
1/8 l masového vývaru
4 lžíce octa
30 g perníku nebo chleba
300 g cibule
50 g prorostlé slaniny
200 g mrkve
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce rybízového želé
1/2 lžičky zeleného pepře
sůl

Postup

Koření roztlučeme na jemno a povaříme 10 minut s vínem, vývarem, octem a perníkem nebo chlebem. Směs pak přecedíme. Maso nakrájíme na kostky cca 2x2 cm. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme ji, přidáme maso. Za občasného obracení opékáme dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a opečeme také dozlatova. Maso pak zalijeme okořeněným vývarem a při nízké teplotě dusíme asi 45 minut. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme ji s rybízovým želé a zeleným pepřem k masu a dusíme ještě asi 15 minut. Nakonec omáčku podle chuti osolíme.
Příloha: bramborové knedlíky, vařené brambory