Vepřové ragú na pepři |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)600 g vepřového ramínka nebo plecka 1 bobkový list 1 lžička celého pepře 4 kuličky nového koření 1/8 l červeného vína 1/8 l masového vývaru 4 lžíce octa 30 g perníku nebo chleba 300 g cibule 50 g prorostlé slaniny 200 g mrkve 1 lžíce sladké papriky 1 lžíce rybízového želé 1/2 lžičky zeleného pepře sůl PostupKoření roztlučeme na jemno a povaříme 10 minut s vínem, vývarem, octem a perníkem nebo chlebem. Směs pak přecedíme. Maso nakrájíme na kostky cca 2x2 cm. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme ji, přidáme maso. Za občasného obracení opékáme dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a opečeme také dozlatova. Maso pak zalijeme okořeněným vývarem a při nízké teplotě dusíme asi 45 minut. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme ji s rybízovým želé a zeleným pepřem k masu a dusíme ještě asi 15 minut. Nakonec omáčku podle chuti osolíme.Příloha: bramborové knedlíky, vařené brambory |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |