Pivovarský tokáň PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

600 g libového vepřového masa (kýta, ramínko nebo plecko)
2 cibule
50 g vepřového sádla
4 stroužky česneku
1 lžička mleté sladké papriky
250 ml světlého piva
1 červená paprika
strouhaný sýr
sůl
vývar z půl kostky masoxu nebo vývar (nemusí být)

Postup

Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso nakrájené na nudličky a prudce je po všech stranách opečeme (asi 2 až 3 minuty), poprášíme hladkou moukou a necháme půl minuty za stálého míchání zasmahnout. Potom maso osolíme, přidáme utřený česnek, mletou papriku, zamícháme. Podlijeme pivem a horkou vodou, můžeme přidat půl kostky masoxu nebo vývar a zvolna dusíme doměkka (v papiňáku zhruba 30 minut). Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a ještě chvíli povaříme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Příloha: rýže, případně ochucená kari kořením, zeleninový salát