Pivovarský tokáň |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny600 g libového vepřového masa (kýta, ramínko nebo plecko)2 cibule 50 g vepřového sádla 4 stroužky česneku 1 lžička mleté sladké papriky 250 ml světlého piva 1 červená paprika strouhaný sýr sůl vývar z půl kostky masoxu nebo vývar (nemusí být) PostupNa rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso nakrájené na nudličky a prudce je po všech stranách opečeme (asi 2 až 3 minuty), poprášíme hladkou moukou a necháme půl minuty za stálého míchání zasmahnout. Potom maso osolíme, přidáme utřený česnek, mletou papriku, zamícháme. Podlijeme pivem a horkou vodou, můžeme přidat půl kostky masoxu nebo vývar a zvolna dusíme doměkka (v papiňáku zhruba 30 minut). Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a ještě chvíli povaříme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.Příloha: rýže, případně ochucená kari kořením, zeleninový salát |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |