Vepřové maso nakládané v česneku PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

libová vepřová krkovice
česnek
sůl
bobkový list
nové koření
kuličky pepře
zelenina do polévky

Postup

Krkovici nasolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Na několika místech ji propíchneme nožem a rozetřený česnek tam natlačíme. Ve vodě svaříme trochu soli, pepř, nové koření a bobkový list. Maso dáme do hrnce a zalijeme vychladlým nálevem tak, aby bylo celé ponořené. Přikryjeme a necháme uležet v ledničce alespoň 3 dny. Pak maso vyjmeme a nálev vylijeme. Maso pak vaříme v osolené vodě se zeleninou. (Do polévky můžeme přidat brambory a zelí).
Příloha: křenová omáčka nebo bramborový salát