Vepřové maso nakládané v česneku |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Surovinylibová vepřová krkovicečesnek sůl bobkový list nové koření kuličky pepře zelenina do polévky PostupKrkovici nasolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Na několika místech ji propíchneme nožem a rozetřený česnek tam natlačíme. Ve vodě svaříme trochu soli, pepř, nové koření a bobkový list. Maso dáme do hrnce a zalijeme vychladlým nálevem tak, aby bylo celé ponořené. Přikryjeme a necháme uležet v ledničce alespoň 3 dny. Pak maso vyjmeme a nálev vylijeme. Maso pak vaříme v osolené vodě se zeleninou. (Do polévky můžeme přidat brambory a zelí).Příloha: křenová omáčka nebo bramborový salát |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |