Lahůdkové řízky v marinádě |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny700-1000 g libového vepřového masa z kýty nebo karésůl mletý černý pepř Marináda: 3-4 vejce 2 vrchovaté lžíce škrobové moučky (Solamyl, Maizena) 1 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce oleje špetka sušeného oregana, bazalky a petrželové nebo celerové natě 2 stroužky česneku 1 lžička vegety PostupOpláchnuté maso osušíme, nakrájíme na plátky a z obou stran dobře naklepeme. Osolíme, opepříme a vložíme do marinády, kterou vymícháme z vajec, škrobové moučky, hořčice, oleje, prolisovaného česneku, vegety a koření. Řízky a marinádě obalíme, potom přikryjeme a odložíme do ledničky do druhého dne. Maso také můžeme marinovat déle. Pak vyjmeme z marinády, z obou stran osmažíme v rozehřáté pánvi potřené olejem do zlatočervena.Podáváme s různými saláty. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |