Sváteční vepřová pečeně PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

1 kg vepřových kotlet vcelku
2 lžíce másla
vývar
4 plátky anglické slaniny
3 lžíce bílého vína
1 lžíce kysané smetany
sladká mletá paprika
sůl
2 lžíce oleje

Marináda:
4 lžíce oleje
1 cibule
1 lžička kečupu
1 lžička hořčice
2 stroužky česneku
mletý pepř
bazalka
1 lžíce smetany

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a smícháme s ostatními surovinami na marinádu. Maso marinádou potřeme a necháme 2 hodiny odležet. Pekáček vyložíme slaninou, přidáme olej a máslo, vložíme osolené maso, posypeme ho paprikou a dusíme za občasného podlévání vývarem. Téměř měkké maso odkryjeme a ještě 10 minut pečeme. Upečené maso vyjmeme a do vypečené šťávy zavaříme víno a smetanu.