Sváteční vepřová pečeně |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny1 kg vepřových kotlet vcelku2 lžíce másla vývar 4 plátky anglické slaniny 3 lžíce bílého vína 1 lžíce kysané smetany sladká mletá paprika sůl 2 lžíce oleje Marináda: 4 lžíce oleje 1 cibule 1 lžička kečupu 1 lžička hořčice 2 stroužky česneku mletý pepř bazalka 1 lžíce smetany PostupCibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a smícháme s ostatními surovinami na marinádu. Maso marinádou potřeme a necháme 2 hodiny odležet. Pekáček vyložíme slaninou, přidáme olej a máslo, vložíme osolené maso, posypeme ho paprikou a dusíme za občasného podlévání vývarem. Téměř měkké maso odkryjeme a ještě 10 minut pečeme. Upečené maso vyjmeme a do vypečené šťávy zavaříme víno a smetanu. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |