Valašská pečeně |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny800 g vepřové pečeně200 g moravského uzeného 1 větší cibule 2 rajčata 1 paprika 200 ml vývaru z masoxu 150 g nastrouhaného eidamu 400 g uvařených brambor olej PostupMaso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem a přendáme do pekáčku. Na pánvi pak na vysmaženém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené moravské uzené, rajčata a papriku. Zalijeme trochou vývaru a ještě 3 minuty vaříme. Touto omáčkou pak přelijeme připravené maso v pekáčku, pokryjeme jej plátky vařených brambor, posypeme sýrem a dáme zapéci do vyhřáté trouby. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |