Nadívaný vepřový bůček |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny1 kg vepřového boku, který lze naříznout tak, aby se vytvořila kapsa100 g masa na řízky 300 g mletého masa 1 vejce 1 lžička soli 1 lžička hořčice 1/2 lžičky pepře 1 lžíce rajského protlaku 1/4 lžičky majoránky 4 lžíce nasekané petrželky 1/4 l masového vývaru 2 lžíce vepřového sádla 1 lžička hladké mouky PostupŘízek nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s mletým masem, vejcem, kořením, petrželkou a dochutíme. V bůčku prořízneme kapsu a směsí ji naplníme. Otvor pevně zašijeme. Vývar necháme vzkypět v pekáčku, vložíme bůček kůží dolů a 10 minut povaříme. Pak pečeni obrátíme kůží nahoru, kůži nakrájíme do tvaru mřížky, potřeme sádlem a dáme péci do středu rozehřáté trouby, pečeme při 200.C (plynová trouba stupeň 3-4) 80 minut. V průběhu pečení častěji poléváme vypečenou šťávou. Když je pečeně hotová, vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou a krátce povaříme.Přílohy: brambory, bramborový salát nebo kaše a zeleninový salát. Poznámka: Pečeni můžeme konzumovat teplou nebo studenou jako nářez. V tom případě krájíme plátky co nejtenčí. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |