Cikánská pečeně s paprikovou náplní PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

(pro 4 osoby)
800 g vepřové pečeně na roládu
sůl, pepř
1 paprikový lusk
2 cibule
50 g prorostlé slaniny
2 lžíce rajského protlaku
4 lžíce oleje
2 lžíce kečupu

Postup

Plát masa na roládu osolíme a opepříme (1 lžička soli a 1/2 lžičky pepře). Papriku rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádra, omyjeme a nakrájíme. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Vše smícháme s rajským protlakem, osolíme a opepříme. Směs rozprostřeme na plát masa a srolujeme. Pevně omotáme nití. Roládu položíme do vhodného pekáče, potřeme olejem a dáme do horké trouby (elektrická 175.C, plynová stupeň 2-3). Pečeme 90 minut. Během pečení častěji obracíme, aby se maso stejnoměrně opeklo a během pečené podléváme. 10 minut před dopečením potřeme kečupem. Místo pečení můžeme roládu grilovat na grilu s otáčecím rožněm.
Příloha: chléb a zeleninový salát, červené víno.