Cikánská pečeně s paprikovou náplní |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny(pro 4 osoby)800 g vepřové pečeně na roládu sůl, pepř 1 paprikový lusk 2 cibule 50 g prorostlé slaniny 2 lžíce rajského protlaku 4 lžíce oleje 2 lžíce kečupu PostupPlát masa na roládu osolíme a opepříme (1 lžička soli a 1/2 lžičky pepře). Papriku rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádra, omyjeme a nakrájíme. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Vše smícháme s rajským protlakem, osolíme a opepříme. Směs rozprostřeme na plát masa a srolujeme. Pevně omotáme nití. Roládu položíme do vhodného pekáče, potřeme olejem a dáme do horké trouby (elektrická 175.C, plynová stupeň 2-3). Pečeme 90 minut. Během pečení častěji obracíme, aby se maso stejnoměrně opeklo a během pečené podléváme. 10 minut před dopečením potřeme kečupem. Místo pečení můžeme roládu grilovat na grilu s otáčecím rožněm.Příloha: chléb a zeleninový salát, červené víno. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |