Vepřová roláda se sušeným ovocem PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

150 g sušeného ovoce
800 g vepřové rolády
1/2 lžičky pepře
1 lžička soli
50 g rozinek
1 lžička cukru
2 lžíce strouhanky
2 lžíce másla
2 lžíce sádla
1/4 l masového vývaru
1/8 l smetany
1 lžička solamylu

Postup

Sušené ovoce namočíme přes noc do 1/4 l vody, necháme přejít varem, odkapané pokrájíme na kousky. Smícháme s rozinkami, cukrem a strouhankou. Rozklepaný plát masa osolíme a opepříme.
Náplň z ovoce dáme doprostřed připraveného plátu masa. Pečeni zavineme, omotáme nití a svážeme.
Sádlo zpěníme v pekáči při střední teplotě. Maso opečeme a poté zalijeme masovým a ovocným vývarem. Přikryté pečeme při střední teplotě, obracíme a podléváme.
Do vypečené šťávy vmícháme smetanu s rozmíchaným solamylem, svaříme a zjemníme čerstvým máslem. Omáčku dochutíme.

Příloha: červené zelí s jablky a bramborové knedlíky.

Tip: Vývar můžeme zjemnit bílým vínem, má-li omáčka být jemně nakyslá.