Vepřová roláda se sušeným ovocem |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny150 g sušeného ovoce800 g vepřové rolády 1/2 lžičky pepře 1 lžička soli 50 g rozinek 1 lžička cukru 2 lžíce strouhanky 2 lžíce másla 2 lžíce sádla 1/4 l masového vývaru 1/8 l smetany 1 lžička solamylu PostupSušené ovoce namočíme přes noc do 1/4 l vody, necháme přejít varem, odkapané pokrájíme na kousky. Smícháme s rozinkami, cukrem a strouhankou. Rozklepaný plát masa osolíme a opepříme.Náplň z ovoce dáme doprostřed připraveného plátu masa. Pečeni zavineme, omotáme nití a svážeme. Sádlo zpěníme v pekáči při střední teplotě. Maso opečeme a poté zalijeme masovým a ovocným vývarem. Přikryté pečeme při střední teplotě, obracíme a podléváme. Do vypečené šťávy vmícháme smetanu s rozmíchaným solamylem, svaříme a zjemníme čerstvým máslem. Omáčku dochutíme. Příloha: červené zelí s jablky a bramborové knedlíky. Tip: Vývar můžeme zjemnit bílým vínem, má-li omáčka být jemně nakyslá. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |