Vepřové maso dušené se zeleninou PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

pro 2 osoby:
2 plátky á 150 g vepřové plece (kýty), cibule, olej, kmín, mletá paprika (možno ostrá), majoránka, pepř, 1 balení mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)

Postup

Na oleji osmahneme cibulku do sklovata, na sklovaté cibulce necháme zatáhnout plátky masa. Zalijeme vodou, dostatečně osolíme a okořeníme dle chuti (osvědčená kombinace: kmín, jemný poprašek papriky přes maso, špetka majoránky). Maso vydusíme pod poklicí do měkka (cca 30 min). Jakmile je maso měkké, vytáhneme jej ze šťávy zvlášť na misku a do šťávy vsypeme mraženou zeleninu. Tu pouze ohřejeme (nijak zvlášť nedusit), vmícháme do šťávy, dosolíme dle chuti. Podáváme s bramborovým knedlíkem, rýží nebo bramborami.

Takto připravená je velmi dobrá krůta nebo kuře, v tomto případě doporučuji při dušení na plátky drůbežího masa položit plátek anglické slaniny.