Bůčková roláda |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny600 – 700 g nízkého libového bůčku bez kosti2 rohlíky trocha mléka 2 vejce 3 lžíce nasekané natě petržele a celeru, případně kopřiv 200 g vepřové kýty špetka muškátového květu 1 lžička maggi Harmonie kmín sůl, pepř PostupRohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zvlhčíme je mlékem. Necháme je nasáknout a přidáme 1 rozšlehané vejce. Kýtu umeleme, kopřivy spaříme a nasekáme, 1 vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostky, vše přidáme do misky a promícháme. Bůček rozkrojíme na plát, lehce naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme nádivkou (kraje necháme volné) a stočíme. Roládu omotáme nití a dáme do pekáčku, posypeme kmínem a solí, podlijeme vodou a upečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a poléváme výpekem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |