Pečený bůček |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny3/4 kg bůčkusůl kmín 1 cibule 2-3 stroužky česneku případne mletá paprika PostupBůček omyjeme a horní část (sádlo) překrájíme do mřížky. Posolíme ze všech stran a pokmínujeme. Můžeme posypat mletou paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka (případně prolisujeme). Do pekáče dáme bůček horní stranou dolů, trošku podlijeme vodou, přidáme cibuli a česnek. Pečeme asi při 180.C nejprve přikryté, asi po půl hodině bůček otočíme a dopečeme odkrytý. Během pečení jej podle potřeby podléváme a poléváme výpekem, který stíráme po podlití ze stran pekáče.Ukazka![]() |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |