Vepřové medailonky s bramborovými šiškami |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny(pro 4 osoby)600 g vepřové panenky 750 g brambor 600 g růžičkové kapusty ½ svazku petrželky 2 vejce 2 žloutky 2 lžíce hrubé mouky 1 svazek bylinek 3 lžíce másla 1 lžíce oleje 75 g mandlí 1 lžíce strouhanky 2 cibule šalotky 400 ml vepřového vývaru z kostky 100 g anglické slaniny sůl, pepř PostupBrambory omyjeme, vaříme ve slupce v osolené vodě asi 25 minut a scedíme. Kapustové růžičky očistíme, košťál nařízneme do křížku, vaříme asi 12-15 minut v osolené vodě a pak slijeme. Dáme si vařit dostatečné množství osolené vody. Brambory oloupeme, prolisujeme a promícháme s nasekanou petrželkou, 2 vejci a moukou. Těsto osolíme a opepříme. Vytvarujeme podlouhlé šišky a vaříme je v osolené vodě, dokud nevyplavou. Pak je vyjmeme a odložíme. Bylinky nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla s olejem a panenku na něm krátce ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Bylinky a nasekané mandle utřeme se žloutky, strouhankou, solí a pepřem. Touto směsí potřeme panenku a dáme je zapéci do předehřáté trouby na 200.C asi na 10 minut. Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme šalotku a necháme ji zesklovatět na vypečeném tuku. Zalijeme ji vývarem z kostky a povaříme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vyškvaříme v další pánvi, přidáme k ní kapustu a opečeme. Kapustu pak vyjmeme, v pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a postupně na něm opečeme bramborové šišky. Panenku nakrájíme na medailonky, rozdělíme je na talíře, přidáme kapustu, bramborové šišky a omáčku. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |