Vepřové kotlety Florida |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny(pro 4 osoby)600 g vepřových kotlet vcelku 50 ml oleje 2 lžíce másla 10 g hladké mouky 4 půlky broskví z kompotu 1 lžíce čerstvého oregana sůl, pepř ½ červené papriky na ozdobení PostupKotlety vykostíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky a lehce naklepeme (přes mikroténový sáček). Podle chuti osolíme a opepříme. Do pánve nalijeme olej a necháme jej rozpálit. Pak na něm zprudka z obou stran opečeme kotlety. Maso přendáme do tepla a ve výpeku rozpustíme máslo. Zahustíme hladkou moukou, zalijeme asi 200 ml vody a asi 20 minut vaříme na mírném ohni. Pak kotlety vrátíme do výpeku a přidáme na větší kousky nakrájené broskve, necháme vše prohřát v omáčce. Nakonec vmícháme oregano.Porce masa na talíři prokládáme broskvemi a poléváme přecezenou omáčkou. Zdobíme paprikou nakrájenou na tenké proužky. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |