Vepřové kotlety Florida PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

(pro 4 osoby)
600 g vepřových kotlet vcelku
50 ml oleje
2 lžíce másla
10 g hladké mouky
4 půlky broskví z kompotu
1 lžíce čerstvého oregana
sůl, pepř
½ červené papriky na ozdobení

Postup

Kotlety vykostíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky a lehce naklepeme (přes mikroténový sáček). Podle chuti osolíme a opepříme. Do pánve nalijeme olej a necháme jej rozpálit. Pak na něm zprudka z obou stran opečeme kotlety. Maso přendáme do tepla a ve výpeku rozpustíme máslo. Zahustíme hladkou moukou, zalijeme asi 200 ml vody a asi 20 minut vaříme na mírném ohni. Pak kotlety vrátíme do výpeku a přidáme na větší kousky nakrájené broskve, necháme vše prohřát v omáčce. Nakonec vmícháme oregano.
Porce masa na talíři prokládáme broskvemi a poléváme přecezenou omáčkou. Zdobíme paprikou nakrájenou na tenké proužky.