Kotlety s kysaným zelím |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny6 silnějších vepřových kotlet (mohou být s kostí)500 g kysaného zelí 250 g zakysané smetany 100 g anglické slaniny 1 cibule 3 stroužky česneku 1 bobkový list 1 brambora 6 lžiček kečupu olej sůl, pepř tuk na vymazání pekáčku PostupŘízky naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké. Pak bobkový list odstraníme. Bramboru oloupeme, omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přimícháme ji k zelí (tím ho zahustíme). Maso rozložíme do pekáčku vymazaného tukem. Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéci do předehřáté trouby.Každou porci podáváme ozdobenou lžičkou kečupu. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |