Kotlety s kysaným zelím PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

6 silnějších vepřových kotlet (mohou být s kostí)
500 g kysaného zelí
250 g zakysané smetany
100 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
1 bobkový list
1 brambora
6 lžiček kečupu
olej
sůl, pepř
tuk na vymazání pekáčku

Postup

Řízky naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké. Pak bobkový list odstraníme. Bramboru oloupeme, omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přimícháme ji k zelí (tím ho zahustíme). Maso rozložíme do pekáčku vymazaného tukem. Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéci do předehřáté trouby.
Každou porci podáváme ozdobenou lžičkou kečupu.

Ukazka

Kotlety s kysaným zelím