Chalupářská šavle |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny150 g vepřové kýty nebo plecka1 cibule 3 stroužky česneku 1 klobása 40 g slaniny bez kůže olej sůl, pepř PostupMaso nakrájíme na stejné kousky, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Naskládáme do porcelánové nádoby, přelijeme olejem a necháme asi 4 hodiny odležet v chladnu za občasného promíchání. Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a také nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na kostky. Na jehlu nebo špejli pak střídavě napichujeme maso, slaninu, klobásu a cibuli. Grilujeme po všech stranách za občasného potírání olejem přibližbě 8-10 minut.Podáváme s bramborákem nebo chlebem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |