Chalupářská šavle PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

150 g vepřové kýty nebo plecka
1 cibule
3 stroužky česneku
1 klobása
40 g slaniny bez kůže
olej
sůl, pepř

Postup

Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Naskládáme do porcelánové nádoby, přelijeme olejem a necháme asi 4 hodiny odležet v chladnu za občasného promíchání. Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a také nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na kostky. Na jehlu nebo špejli pak střídavě napichujeme maso, slaninu, klobásu a cibuli. Grilujeme po všech stranách za občasného potírání olejem přibližbě 8-10 minut.
Podáváme s bramborákem nebo chlebem.