Vepřové medailonky na jablkách PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

(pro 4 osoby)
600 g libového vepřového masa (kotlety, kýta, panenka)
1 lžička soli
1 lžička pepře
2 jablka
100 g másla
4 lžíce ostrého kečupu
větší kus alobalu

Postup

Vepřové maso nakrájíme na plátky, opláchneme studenou vodou, osušíme a naklepeme přes mikrotenovou fólii. Po obou stranách osolíme a opepříme. Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Alobal poklademe máslem nakrájeným na plátky a na něj rozložíme polovinu plátků jablek, zakapeme je kečupem. V další vrstvě položíme vepřové medailonky, na ně zbývající jablka, kečup a nakrájené máslo. Alobal důkladně zabalíme, aby nevytékala šťáva. Dáme ho na pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě při 180.C asi 45 minut. Pak alobal rozbalíme a maso s jablky rozdělíme na 4 porce.
Podáváme s bramborami nebo s hranolkami.

Ukazka

Vepřové medailonky na jablkách