Vepřové medailonky na jablkách |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny(pro 4 osoby)600 g libového vepřového masa (kotlety, kýta, panenka) 1 lžička soli 1 lžička pepře 2 jablka 100 g másla 4 lžíce ostrého kečupu větší kus alobalu PostupVepřové maso nakrájíme na plátky, opláchneme studenou vodou, osušíme a naklepeme přes mikrotenovou fólii. Po obou stranách osolíme a opepříme. Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Alobal poklademe máslem nakrájeným na plátky a na něj rozložíme polovinu plátků jablek, zakapeme je kečupem. V další vrstvě položíme vepřové medailonky, na ně zbývající jablka, kečup a nakrájené máslo. Alobal důkladně zabalíme, aby nevytékala šťáva. Dáme ho na pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě při 180.C asi 45 minut. Pak alobal rozbalíme a maso s jablky rozdělíme na 4 porce.Podáváme s bramborami nebo s hranolkami. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |