Vykládaná vepřová roláda |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny1 kg vepřového plecka bez kosti200 g anglické slaniny 4 jemné párky 200 g tvrdého sýra 5 vajec 25 ml mléka malá sklenička sterilovaných červených kapií sklenička sterilovaných okurek 2 mrkve sůl, pepř tuk na vymazání alobalu alobal PostupVepřové maso umeleme, přidáme mléko, osolíme a vypracujeme tuhou hmotu. Polovinu naneseme na tukem vymazaný alobal. Kapie, okurky a slaninu nakrájíme na nudličky a polovinu naskládáme střídavě na masovou hmotu. Sýr nastrouháme a polovinu nasypeme v další vrstvě. Na sýr naneseme další vrstvu masa, pokryjeme kapiemi, okurkami a slaninou. Na tuto vrstvu naneseme druhou polovinu nastrouhaného sýra smíchanou vejci. Nakonec podélně naskládáme párky (v případě potřeby oloupané). Vše opatrně stočíme do rolády a několika vrstev alobalu. Pečeme asi 45 minut, občas podléváme.Podáváme nakrájenou na plátky teplou nebo studenou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |