Moravský vrabec |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny350 g vepřové plece300 g libového vepřového bůčku 2 cibule 4 stroužky česneku 10 g hladké mouky kmín sůl PostupMaso nakrájíme na kostky a dáme do pekáčku. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Osolíme, okmínujeme. Vše promícháme a dáme péct do trouby předehřáté na 250.C. Nejprve pečeme zprudka asi 15 minut a pak teplotu v troubě snížíme na 180.C. Podle potřeby podléváme a pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vodou a povaříme. Pak maso vrátíme zpět.Podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a červeným zelím. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |