Vepřové rolky s bazalkou nebo petrželkou PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

4 plátky z vepřové kýty
100 g šunky
grilovací koření
worchestrová omáčka
sůl, pepř
čerstvá bazalka nebo petrželka
olej

Postup

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a nakapeme na ně worchestr. Na plátky rozložíme šunkové plátky a hustě je posypeme nasekanou bazalkou nebo petrželkou. Plátky pevně srolujeme a nakrájíme na kolečka asi 2 cm široká. Aby se nám rolka nerozjela, přidržujeme ji vidličkou na maso, špejlí nebo girlovací jehlou, než kolečko odkrojíme. Kolečka napíchneme naplocho na špejle nebo grilovací jehly asi po 3 podle velikosti pánve a smažíme na oleji z každé strany zhruba 5 minut.