Vepřová panenka plněná švestkami |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny500 g vepřové panenky200 g sušených švestek 2 lžíce oleje 150 ml červeného vína 2 lžíce švestkových povidel 50 g mandlí sůl, pepř provensálské koření PostupPanenku očistíme, podélně ji rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa, kterou naplníme sušenými švestkami. Osolíme, opepříme a na jeden den ji naložíme do červeného vína za občasného otáčení. Pak na pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm opečeme ze všech stran. Pak ji pečeme v předehřáté troubě při 180.C asi 50 minut. Víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením podle chuti. Necháme zhoustnout a přidáme spařené, sloupané nasekané mandle a výpek z panenky a podle potřeby zředíme horkou vodou.Panenku podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou. Podáváme s bramborami, kroketami nebo hranolkami. Varianta: místo provensálského koření můžeme přidat špetku mleté skořice Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |