Pikantní studený bůček PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

1 kg bůčku - delší a užší
sůl
12 stroužků česneku
5 kuliček pepře
5 bobkových listů
alobal

Pasta na potření:
15 stroužků česneku
1 lžička pepře
1 lžička kari
1 lžička sladké papriky
1 lžička grilovacího koření
pár kapek Tabasca
worcestrová omáčka

Postup

Bůček omyjeme a dáme vařit do tlakového hrnce asi 3/4 hodiny doměkka, do vody přidáme česnek, kuličky pepře a bobkové listy. Uvařený bůček vykostíme, ještě za horka potřeme ze všech stran pastou, kterou jsme promíchali na hustší kaši ze všech ingrediencí. Potřený bůček okamžitě zavineme do alobalu, po vychladnutí ho dáme do lednice na 6-7 dnů.

Ukazka

Pikantní studený bůček