Brněnské řízky |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 vepřové řízky z kýty hladká mouka 3 vejce strouhanka 20 g másla 120 g šunky 50 g sterilovaného hrášku mléko 150 g sádla sůl PostupNa pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku nakrájenou na kostičky a necháme prohřát. Pak přidáme sterilovaný okapaný hrášek, 1 vejce, osolíme a vaříme za stálého míchání do ztuhnutí. Řízky naklepeme, osolíme a naneseme na ně šunkovou směs (ne až k okrajům). Přeložíme je jako taštičky, okraje paličkou sklepneme, můžeme spíchnout párátkem. Řízky obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Zvolna smažíme po obou stranách na sádle.Příloha: bramborová kaše, kompot nebo salát |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |