Brněnské řízky PDF Tisk
( 7 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 vepřové řízky z kýty
hladká mouka
3 vejce
strouhanka
20 g másla
120 g šunky
50 g sterilovaného hrášku
mléko
150 g sádla
sůl

Postup

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku nakrájenou na kostičky a necháme prohřát. Pak přidáme sterilovaný okapaný hrášek, 1 vejce, osolíme a vaříme za stálého míchání do ztuhnutí. Řízky naklepeme, osolíme a naneseme na ně šunkovou směs (ne až k okrajům). Přeložíme je jako taštičky, okraje paličkou sklepneme, můžeme spíchnout párátkem. Řízky obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Zvolna smažíme po obou stranách na sádle.
Příloha: bramborová kaše, kompot nebo salát