Vepřové medailonky v kari omáčce s mangem PDF Tisk
( 7 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

300 g vepřové panenky
1 zralé mango (nejlépe zelená odrůda)
140 g kompotovaných broskví
50 ml broskvové šťávy z kompotu
3 lžíce rostlinného oleje
sůl, pepř
50 ml šlehačky
1 sáček fixproduktu pro bylinkovo-smetanové řízky (Knorr)
½ - 1 lžička kari koření

Postup

Mango oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na kousky. Broskve necháme okapat (50 ml šťávy zachytíme) a nakrájíme také na kousky. Panenku naporcujeme na medailonky a z každé strany je 5-8 minut opékáme na 2 lžících oleje. Osolíme je a opepříme. Mango zlehka podusíme na pánvi na zbývajícím oleji. Přidáme 250 ml studené vody, broskvovou šťávu a šlehačku. Vmícháme fixprodukt a asi 1 minutu povaříme. Přidáme broskve, necháme prohřát, přidáme kari koření a podle potřeby osolíme a opepříme.
Příloha: rýže