Vepřové medailonky v kari omáčce s mangem |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny300 g vepřové panenky1 zralé mango (nejlépe zelená odrůda) 140 g kompotovaných broskví 50 ml broskvové šťávy z kompotu 3 lžíce rostlinného oleje sůl, pepř 50 ml šlehačky 1 sáček fixproduktu pro bylinkovo-smetanové řízky (Knorr) ½ - 1 lžička kari koření PostupMango oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na kousky. Broskve necháme okapat (50 ml šťávy zachytíme) a nakrájíme také na kousky. Panenku naporcujeme na medailonky a z každé strany je 5-8 minut opékáme na 2 lžících oleje. Osolíme je a opepříme. Mango zlehka podusíme na pánvi na zbývajícím oleji. Přidáme 250 ml studené vody, broskvovou šťávu a šlehačku. Vmícháme fixprodukt a asi 1 minutu povaříme. Přidáme broskve, necháme prohřát, přidáme kari koření a podle potřeby osolíme a opepříme.Příloha: rýže |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |