Masové špízy s arašídovou omáčkou |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny250 g vepřových řízkůmletý černý pepř 1 zarovnané lžíce Maizeny 1 menší jablko 2-3 lžíce oleje 4 lžíce vyloupaných nesolených arašídů sůl 2 lžíce sójové omáčky 2 lžičky kari koření 250 ml zeleninového vývaru (instant) PostupOpláchnuté maso osušíme a nakrájíme na kostky. Osolíme a z každé strany poprášíme Maizenou. Oloupané jablko opláchneme, vyjmeme jádra, nakrájíme na menší kousky. Střídavě s masem napichujeme na dřevěné špejle. Na horkém oleji smažíme asi 6 minut. Arašídy najemno nasekáme. Špízy osolíme, vyjmeme a odložíme na teplé místo. Vypečený tuk na pánvi rozředíme sójovou omáčkou, vmícháme kari koření, přilijeme zeleninový vývar připravený podle návodu na obalu a necháme krátce povařit. Přidáme arašídy,dochutíme solí a pepřem.Špízy podáváme s omáčkou a rýží, případně s chlebem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |