Masové špízy s arašídovou omáčkou PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

250 g vepřových řízků
mletý černý pepř
1 zarovnané lžíce Maizeny
1 menší jablko
2-3 lžíce oleje
4 lžíce vyloupaných nesolených arašídů
sůl
2 lžíce sójové omáčky
2 lžičky kari koření
250 ml zeleninového vývaru (instant)

Postup

Opláchnuté maso osušíme a nakrájíme na kostky. Osolíme a z každé strany poprášíme Maizenou. Oloupané jablko opláchneme, vyjmeme jádra, nakrájíme na menší kousky. Střídavě s masem napichujeme na dřevěné špejle. Na horkém oleji smažíme asi 6 minut. Arašídy najemno nasekáme. Špízy osolíme, vyjmeme a odložíme na teplé místo. Vypečený tuk na pánvi rozředíme sójovou omáčkou, vmícháme kari koření, přilijeme zeleninový vývar připravený podle návodu na obalu a necháme krátce povařit. Přidáme arašídy,dochutíme solí a pepřem.
Špízy podáváme s omáčkou a rýží, případně s chlebem.