Pařížská kotleta |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny600 g vepřových kotlet200 g uzeného masa 100 ml kyselé smetany 50 g hladké mouky 2 vejce 2 lžíce mléka 100 g strouhanky koření na mleté maso sůl olej PostupKotletu umyjeme, usušíme, rozdělíme na 4 plátky a dobře naklepeme. Plátky z obou stran osolíme a posypeme kořením na mleté maso. Uzené maso nakrájíme na menší kousky a umeleme v masovém mlýnku. K umletému masu přidáme kyselou smetanu a dobře promícháme. Každý plátek masa pokryjeme směsí, opatrně zavineme a spojíme párátkem, aby pak náplň v průběhu smažení nevytekla. Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a v jemné strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a obalené závitky ze všech stran osmažíme do zlata. Hotové necháme odkapat na papírovém ubrousku.Příloha: bramborová kaše a zeleninová příloha |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |