Vepřová pečeně na mléku |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny1 kg vepřového žebírka (kotlety)sůl mletý černý pepř 2 lžíce koňaku 2 cibule 2 mrkve 100 g celeru 1 petržel olej 3 ks hřebíčků kousek celé skořice celý černý pepř 5 dl mléka 4 lžíce Maizeny citronová šťáva PostupOpláchnuté maso osušíme, osolíme, opepříme, potřeme koňakem a převážeme kuchyňskou nití. Cibuli nadrobno nakrájíme, očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky. V pekáči na rozehřátém oleji prudce osmahneme ze všech stran. Přidáme cibuli, zeleninu, hřebíček, skořici, pepř. Osmažíme, zalijeme mlékem, přikryjeme a v troubě vyhřáté na 180.C pečeme 90 minut. Během pečení maso obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, zahustíme Maizenou rozmíchanou v troše vody, podle potřeby dolijeme vařící vodou a krátce povaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |