Vepřová pečeně na mléku PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

1 kg vepřového žebírka (kotlety)
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce koňaku
2 cibule
2 mrkve
100 g celeru
1 petržel
olej
3 ks hřebíčků
kousek celé skořice
celý černý pepř
5 dl mléka
4 lžíce Maizeny
citronová šťáva

Postup

Opláchnuté maso osušíme, osolíme, opepříme, potřeme koňakem a převážeme kuchyňskou nití. Cibuli nadrobno nakrájíme, očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky. V pekáči na rozehřátém oleji prudce osmahneme ze všech stran. Přidáme cibuli, zeleninu, hřebíček, skořici, pepř. Osmažíme, zalijeme mlékem, přikryjeme a v troubě vyhřáté na 180.C pečeme 90 minut. Během pečení maso obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, zahustíme Maizenou rozmíchanou v troše vody, podle potřeby dolijeme vařící vodou a krátce povaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou.