Překvapení v alobalu PDF Tisk
( 5 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

sklenice bílého sterilovaného zeli Znojmia
Na 1 osobu:
1 plátek uzeného
3 střední brambory
plátek másla
sůl, pepř, kmín
olej na vymazání alobalu
alobal

Postup

Alobal nastříháme na větší obdélníky a pomažeme olejem. Brambory nakrájíme na plátky a polovinu jich poklademe na alobal, osolíme, opepříme. Přidáme hrst zelí, okmínujeme, na něj položíme plátek uzeného a jako poslední vrstvu brambory, které osolíme a opepřime. Navrch dáme plátek másla a vše pevně zabalíme do balíčku. Lépe je dát alobalu 2 vrstvy. Balíčky položíme na plech a pečeme v troubě cca 45 minut při 200°C.