Pečené uzené |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny1,5 kg uzené krkovice1/4 l piva 1 lžíce octa 8 hřebíčků 1 lžíce cukru krupice PostupDo krkovice vcelku zapícháne zvrchu hřebíčky, dáme ji na pekáč, po vrchní ploše rovnoměrně posypeme cukrem a pokropíme octem. Podlijeme pivem (může být jak světlé, tak i černé) Pečeme v troubě zakryté alobalem při 200°C 45 minut, poté odkryjeme a pečeme za občasného polití pečeně výpekem do utvoření kůrky. Po dopečení vytáhneme hřebíčky a maso nakrájíme.Podáváme s bramborovým knedlíkem a se špenátem či zelím. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |