Uzená pečeně v těstíčku |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny(pro 4 osoby)800 g uzené pečínky bez kosti ½ lžičky mletého pepře 1 jalovec špetka cukru 1 žloutek 2 lžíce mléka 300 g mraženého listového těsta mouka na podsypání těsta na omáčku: 3 lžíce rajského protlaku ¼ l smetany sůl, pepř PostupUzené maso posypeme pepřem, cukrem, tlučeným jalovcem a vložíme do pekáče. Podlijeme 1/8 l horké vody a dáme péci na 20 minut do vyhřáté trouby, pečeme při 225.C (plynová trouba stupeň 4-5). Po upečení necháme vychladnout. Listové těsto vyjmeme z obalu a necháme pod utěrkou vychladnout. Vyválíme na vále posypaném moukou (můžeme koupit hotový rozválený plát) a vychladlé maso do něj zabalíme. Z konců odkrájíme rádýlkem proužky. Okraje závinu navlhčíme vodou a pevně přitiskneme k sobě. Nakrájené proužky navlhčíme vodou a ozdobíme jimi povrch závinu. Vložíme nejméně na půl hodiny (nejlépe přes noc) do chladničky. Pak rozkvedláme v mléce žloutek a potřeme jím závin. Na několika místech ho propíchneme vidličkou, aby při pečení mohla unikat pára. Pečeme asi 45 minut. Omáčku připravíme ze šťávy z pečeně. Přidáme do ní rajský protlak a smetanu a za stálého míchání vaříme do mírného zhoustnutí a podle potřeby ochutíme.Podáváme se zeleninovými saláty. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |