Kopřivová nádivka s křepelčími vajíčky |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny4 houskykousek másla 150 ml mléka 4 vejce 10 – 12 křepelčích vajíček 200 g uzeného masa kopřivy pažitka slanina sůl, pepř forma srnčí hřbet nebo velká chlebíčková forma Postup2 housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla. Další 2 housky nakrájíme a zalijeme je mlékem. V misce utřeme 4 žloutky, přidáme manočené housky, na kostičky nakrájené uzené maso, opečené kostičky housek, hrst spařených nasekaných kopřiv, trochu nasekané pažitky, sůl a pepř. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme polovinou směsi. Pokryjeme uvařenými a oloupanými křepelčími vajíčky, zakryjeme zbylou směsí, vložíme do předehřáté formy a upečeme.Poznámka: do nádivky můžeme přidat nakrájenou barevnou papriku. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |