Uzené maso v bramboráku |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny500 g uzeného masa500 g brambor asi 80 g hladké mouky 1 vejce 4 stroužky česneku majoránka sůl, pepř celý kmín olej PostupUzené maso uvaříme doměkka, nakrájíme na plátky. Brambory oškrábeme, na jemném struhadle nastrouháme. Slijeme tekutinu, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, trochu kmínu, vejce a osolíme. Promícháme a zahustíme podle potřeby moukou. Na rozehřátý tuk na pánev nalijeme těsto, lehce rozetřeme a na něj položíme plátek uzeného. Na plátek nalijeme další vrstvu těsta, rozetřeme po celé ploše masa. Smažíme z obou stran dozlatova.Vhodnou přílohou je kysané zelí. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |