Losos s hřibovou omáčkou PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

(pro 4 osoby)
600 g lososa (filety)
1 lžička rybího koření
4 lžíce oleje
1 šalotka
200 g čerstvých hříbků
200 ml bílého vína
150 ml smetany
špetka vegety
2 lžíce másla
snítka kopru

Postup

Lososa omyjeme, osušíme a potřeme rybím kořením. Na rozpáleném oleji ho opečeme z každé strany asi 4 minuty. Přendáme ho do tepla a ve výpeku opečeme najemno naseknaou šalotku, přidáme očištěné na kousky nakrájené hříbky a dusíme společně asi 3 minuty. Pak podlijeme vínem a nakonec přimícháme smetanu. Vše povaříme. Když omáčka zhoustne, dochutíme ji vegetou a přidáme máslo. Porce lososa podáváme s omáčkou s opečenými bramborami.