Losos s hřibovou omáčkou |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny(pro 4 osoby)600 g lososa (filety) 1 lžička rybího koření 4 lžíce oleje 1 šalotka 200 g čerstvých hříbků 200 ml bílého vína 150 ml smetany špetka vegety 2 lžíce másla snítka kopru PostupLososa omyjeme, osušíme a potřeme rybím kořením. Na rozpáleném oleji ho opečeme z každé strany asi 4 minuty. Přendáme ho do tepla a ve výpeku opečeme najemno naseknaou šalotku, přidáme očištěné na kousky nakrájené hříbky a dusíme společně asi 3 minuty. Pak podlijeme vínem a nakonec přimícháme smetanu. Vše povaříme. Když omáčka zhoustne, dochutíme ji vegetou a přidáme máslo. Porce lososa podáváme s omáčkou s opečenými bramborami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |