Zapečené rybí filé s pórkem a sýrem Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

500 g filé
1 pórek
citrónová šťáva
směs koření na ryby
200 ml zakysané smetany
100 g tvrdého sýra
sůl
olej
petrželová nať
rajčata

Postup

Filé nakrájíme na kousky a pokapeme citrónovou šťávou. Přikryjeme a necháme půl hodiny odležet v chladničce. Pórek očistíme, omyjeme, odkrojíme nejtmavší části a zbytek nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme a rozmícháme ve smetaně. Odleželé filé osolíme, posypeme kořením na ryby a v rozpáleném oleji je společně s pórkem zvolna po obou stranách opečeme. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem, vložíme do mí filé s pórkem, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě na 200.C. Hotové na talíři posypeme nasekanou petrželkou a obložíme omytými a nakrájenámi rajčaty.
Podáváme s vařenými brambory.