Zapečené rybí filé s pórkem a sýrem |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny500 g filé1 pórek citrónová šťáva směs koření na ryby 200 ml zakysané smetany 100 g tvrdého sýra sůl olej petrželová nať rajčata PostupFilé nakrájíme na kousky a pokapeme citrónovou šťávou. Přikryjeme a necháme půl hodiny odležet v chladničce. Pórek očistíme, omyjeme, odkrojíme nejtmavší části a zbytek nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme a rozmícháme ve smetaně. Odleželé filé osolíme, posypeme kořením na ryby a v rozpáleném oleji je společně s pórkem zvolna po obou stranách opečeme. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem, vložíme do mí filé s pórkem, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě na 200.C. Hotové na talíři posypeme nasekanou petrželkou a obložíme omytými a nakrájenámi rajčaty.Podáváme s vařenými brambory. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |