Grilovaný pstruh ve slanině |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny4 pstruzicitronová šťáva 50 g másla česnek sůl, pepř anglická slanina (12 - 16 plátků) máslo na potírání PostupVykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. V břišní dutině je potřeme citronovou šťávou a necháme asi půl hodiny odležet v chladnu. 50 g másla rozšleháme s utřeným nebo prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Potom citronovou šťávu z pstruhů otřeme a břišní dutinu vymažeme česnekovým máslem. Každého pstruha obalíme 3-4 plátky anglické slaniny. Takto upravené pstruhy můžeme grilovat z každé strany asi 8 minut nebo péci v troubě. Během tepelné přípravy je potíráme máslem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |