Grilovaný pstruh ve slanině PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

4 pstruzi
citronová šťáva
50 g másla
česnek
sůl, pepř
anglická slanina (12 - 16 plátků)
máslo na potírání

Postup

Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. V břišní dutině je potřeme citronovou šťávou a necháme asi půl hodiny odležet v chladnu. 50 g másla rozšleháme s utřeným nebo prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Potom citronovou šťávu z pstruhů otřeme a břišní dutinu vymažeme česnekovým máslem. Každého pstruha obalíme 3-4 plátky anglické slaniny. Takto upravené pstruhy můžeme grilovat z každé strany asi 8 minut nebo péci v troubě. Během tepelné přípravy je potíráme máslem.