Rybí filé s houbovou omáčkou PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

600 g rybího filé
4 dl mléka
sůl
1 dl suchého bílého vína
150 g žampionů
1 cibule
olej
mletý pepř
2 dl zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce hořčice
petrželová nať

Postup

Rybí filé opláchneme, zalijeme mlékem a na chladném místě necháme 60 minut. Odleželé filé nakrájíme, osušíme, osolíme a vložíme do hrnce, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Zahustíme smetanou, do které jsme dohladka zamíchali mouku a hořčici, posypeme nasekanou natí a několik minut povaříme.
Filé podáváme polité omáčkou a s vařenými brambory, posypanými nasekanou natí.