Kapr po židovsku |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Surovinykapr :o)1 velká cibule 100 g žampionů lžíce hl. mouky 2 stroužky česneku 1/2 dcl bílého vína lžička sardelové pasty 3 lžíce rostl. oleje špetka bílého pepře sůl celý citrón PostupVykuchaného a očištěného kapra nakrájíme na jednotl. porce, které potřeme sardelovou pastou, česnekem utřeným se solí, pokapeme olejem a dáme do chladna odležet.Odleženou rybu poprášíme hl. moukou a opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, to vše podusíme a zalijeme vínem, přidáme trochu soli a pepře a v tomto základu pomalu kapra podusíme. Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a různými saláty. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |